Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

dissabte, 15 d’octubre del 2011

CUIXES DE POLLASTRE AMB GAMBES


Un clàssic de la cuina catalana, el pollastre amb gambes o escamarlans un plat de diumenge que sempre bé de gust.
A casa sempre en fem de més,així ja tenim dinar pel dilluns, ja que de un dia per altre encara és més bo.

INGREDIENTS:
10 cuixes de pollastre

12 gambes o escamarlans
1 ceba grossa

2 tomates madures grosses
Un raig de vi ranci

2 fulles de llorer  
Per la picada:

1 gra d’all
Un grapat de julivert

8 ametlles torrades
Un raig de conyac

2 galetes
Un pessic de sal

ELABORACIÓ:
En una cassola una mica gran i posarem el pollastre salpebrat amb un bon raig d’oli i una mica de llar de porc (opcional), juntament amb el llorer fins que estigui ros, llavors és el moment de tira-hi el vi ranci, ho deixarem reduir uns quans minuts i el reservem. En la mateixa cassola enrossim una mica les gambes,les traurem i en pelarem  6. Amb els caps i les peles les posem en un cassó amb un raig d’oli, les deixarem enrossir i les xafarem fins que surti tot el suc (no més de 5 minuts) i afegim aigua ho colem i ja tenim una nica de caldo fet.  Farem el sofregit,enrossim la ceba ben trinxada,(això és a gust de cadascú) i barregem la tomata ben picada sense llavors ni pell. Recuperem el pollastre i el posem dins la cassola i tirem el caldo i el deixarem fem xup-xup una bona estona. Mentrestant farem la picada posant tot els ingredients en el vas de la batedora, fins que quedi una pasta fina que la tirarem dins la cassola 5 minuts abans de apagar el foc. Les gambes restants les hi poso quant apago el foc ja que és fan amb el calor residual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

AMANIDES (2) APERITIUS (11) ARRÓS (3) CARN (8) entrans (17) GELATS (1) LES RECEPTES DE LA MARE (4) MOUSSE (5) OUS (2) PASTA (3) pasta choux (2) pasta de full (4) PASTÍS (14) PATATES (4) PEIX (9) pica-pica (9) postres (16) PREMI (1) Tapes (2) VERDURES (4) XOCOLATA (6)